NIEUWS

Zomer

De vacatures uit de vorige post zijn goed ingevuld en we zullen de nieuwe leden na de zomer aan je voorstellen. Kijk je deze weken ook om je heen, als de toeristen en de eigen inwoners van onze mooie stad genieten?

Lees verder

Kom jij de Monumentenraad versterken?

Heb jij voeling met of verstand van erfgoed en monumenten en creatieve ideeën over hoe Kampen haar erfgoed breder op de kaart kan zetten? Kom dan ons team versterken.

Lees verder

Bezuinig niet op Open Monumentendag

Donderdag 17 oktober 2019 vergadert de gemeenteraad Kampen over de voorgenomen bezuinigingen. Bezuinigingen die de hele Kamper samenleving/gemeenschap raken.

Lees verder

Column door Hilde van Werven

Dat we leven in een prachtige monumentale stad, dat weten we allemaal wel ergens. Maar voelen we het ook nog en zien we de echte schoonheid? Voor mij is een trigger de start van het toeristenseizoen.

Lees verder

Column door Cees Spanjer

Stichting Stadsherstel Kampen (SSK) is opgericht in 1983 met als doelstelling het behoud en waar mogelijk restauratie van monumentale panden in de binnenstad van Kampen.

Lees verder

Column Roelof Tiede Oost

In 1995 vonden straatmakers 75 gouden en 37 zilveren munten in de bodem van het eiland Urk. In de vondst zaten munten uit negen verschillende landen die geslagen zijn tussen 1413 en 1621.

Lees verder